O nas

Železničarski šahovski klub ni najstarejši, je pa zagotovo najbolj slaven izmed vseh šahovskih klubov na Slovenskem. Klub, ki nenehno deluje že vse od leta 1927, vseskozi skrbi za številna področja, povezana s kraljevsko igro. Nastopi ekip in posameznikov na domačih in tujih tekmovanjih, slovita šahovska šola, organizacija neštetih turnirjev, domačih in mednarodnih, med katerimi posebej izstopajo tradicionalni turnirji v spomin na velemojstra Vasja Pirca.

ŽŠK Maribor je preživel marsikaj. Dve vojni, menjave političnih sistemov, velike in manjše
gospodarske krize. Stabilnost je klubska vrlina, na katero smo še posebej ponosni. Skozi devetdeset let je klub vodilo zgolj osem predsednikov, vsi so se opirali na iste, tradicionalne, konservativne vrednote. Porabiti le toliko, kolikor imaš, zato pa z ogromno ljubiteljskega, prostovoljnega dela, prispevka, ki se ga ne da z ničemer izmeriti.

Klubska malha uspehov zato poka po šivih. Ekipni naslovi, olimpijski nastopi, številni odlični šahisti. Uspešni ne le za šahovnico, temveč tudi v življenju.

Zato izbira Mariborčanov, Štajercev, tudi Slovencev, nikdar ni bila pretežka. Če želite šahirati, naj vas pot zanese k železničarjem. Lahko ste prepričani, da boste tam našli vse, kar vam najlepša igra na svetu lahko ponudi.