Šahovska šola pri ŽŠK dobila status Akademije FIDE

1. 1. 2022 nas je Svetovna šahovska zveza FIDE razveselila z novico, da je Šahovsko šolo pri ŽŠK Maribor Poligram uvrstila med svoje uradne akademije. Zapleteni postopek je trajal nekaj let ter od nas terjal predložitev številnih dokazil.

FIDE svoje Akademije razvršča v tri kakovostne razrede, mariborsko pa je takoj uvrstila v najvišji, prvi razred, s čimer se v svetu ponaša zgolj sedem akademij. S statusom Akademije FIDE je klub pridobil ogromno. Ob neposrednem partnerstvu s FIDE, kar nam odpira številna vrata doma in po svetu, je morda najpomembnejše, da klub kot Akademija FIDE sme neposredno določati udeležence (po enega na kategorijo) za nastop na svetovnem prvenstvu.

Pri ŽŠK Maribor Poligram smo zelo ponosni na svojo šahovsko šolo, ki nepretrgoma deluje že dobrih 60 let. V njej so mlade (in nekoliko starejše) poučevali številni sloviti trenerji in vzgojili številne odlične šahiste. Danes se pri ŽŠK Maribor Poligram ponašamo z dvema Starejšima trenerjema FIDE ter kopico Trenerjev FIDE ter FIDE Inštruktorjev.

Ponosni smo, da smo edina Akademija FIDE v Sloveniji in tudi edini v širšem srednjeevropskem prostoru.


Seznam Akademij FIDE najdete na naslednji povezavi: