Nastop na šahovski ligi prvakov

Nastop na šahovski ligi prvakov

Med 9. in 17. novembrom 2019 bo v Ulcinju v Črni Gori potekal Evropski klubski pokal, ki mu radi rečemo kar šahovska liga prvakov. Letos bo Železničarski šahovski klub Maribor zastopan tako z žensko kot tudi  moško ekipo, kar je nedvomno zgodovinski dogodek za slovenski šah.

V ženski konkurenci smo postavljeni na izhodišče številka 10. Čaka nas zelo močna konkurenca samih zvezdnic svetovnega šaha, kjer prednjačita znani sestri Muzičuk (obe sta nekoč že igrali tudi v slovenskih klubih). Mariborska  ekipa je okrepljena z rusko olimpijko Valentino Gunino ter mlado Turkinjo Silo Caglar, ki je svojo državo zastopala tudi na nedavno kančannem Evropskem prvenstvu. Ekipo sestavljajo še slovenske igralke, reprezentantka Teja Vidic ter Karmen Mar in Narcisa Mihevc Mohr.

V moški konkurenci smo po ratingu postavljeni v prvo polovico razpredelnice, in sicer kot 29. nosilci med 66 ekipami iz kar 29 držav Evrope. Ekipa, v kateri smo priložnost dali tudi mladim silam, je sestavljena iz samih slovenskih igralcev. Na prvi šahovnici bo igral komaj 15–letni reprezentant Jan Šubelj, fant pred katerim je svetla šahovska prihodnost. Ekipo dopolnjujeta izkušena velemojstra in uveljavljena trenerja Adrijan Mihaljčišin ter Georg Mohr. Poleg njih so priložnost na tem tekmovanju dobili še Jakob Bratkovič, Sham Bratkovič in Jernej Buzeti.

Rezultate, vtise in prenos partij v živo lahko spremljate na uradni strani tekmovanja: http://sahcg.me/euclubcup/

Spremljate in navijate za nas pa lahko tudi na naši Facebook strani (povezava: https://www.facebook.com/zskmaribor/), kjer bomo sproti dodajali novice in vtise s tekmovanja.

Gremo ŽŠK Maribor!